PolicyWatch

Grundfos-boss: Drop afgifterne på overskudsvarme

Det er en modsætning, når den danske regering sætter ambitiøse klimamål, men på den anden side bibeholder afgifter på overskudsvarme. Derfor vil forslaget om at sløjfre afgiften også være på programmet hos et af regeringens klimapartnerskaber, siger Mads Nipper.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

Når regeringens 13 klimapartnerskaber afleverer deres arbejde til regeringen, er der én ting, som med sikkerhed er at finde i idékataloget: Afskaffelsen af afgifterne på overskudsvarme.

Det fortæller topchef i Grundfos og formanden for regeringens klimapartnerskab for produktionsvirksomheder, Mads Nipper, til Dagbladet Børsen.

"Der er ikke overensstemmelse mellem lyd og billede, når vi siger, at vi vil have verdens mest ambitiøse klimamålsætning, og vi så stadigvæk har en afgift på den varme, som vi én gang har produceret. Det hænger simpelthen ikke sammen, og det sender et uheldigt signal om, at provenuet spiller en vigtigere rolle end virkelig at sætte handling bag ordene på de lovgivningsmæssige rammer, vi har. Så den skal væk," fastslår han til avisen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier