Minister vil sætte fokus på værdighed på jobcentrene

Beskæftigelsesministeren udstikker et såkaldt værdighedsmål i forbindelse med indsatser til arbejdsløse.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
RITZAU

Når arbejdsløse skal tilbage på arbejdsmarkedet, skal der være et større fokus på værdighed under forløbet.

Det mener beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), der udstikker et såkaldt værdighedsmål i forbindelse med arbejdet på jobcentrene.

Det skriver Information.

"I første omgang handler det om, at det er en beskæftigelsesmæssig prioritering for mig, at flere mennesker bliver behandlet ordentligt – uanset om man mangler arbejde, eller om man er syg," siger Peter Hummelgaard til avisen.

Hvert tredje år kommer beskæftigelsesministeren med en række mål til Beskæftigelsesrådet, der foruden ministeriet består af arbejdsgivere, organisationer og kommuner.

Det er op til Beskæftigelsesrådet at finde ud af, hvordan det nye mål skal nås.

Ministeren mener selv, at kommunerne i højere grad bør prioritere en mere aktiv arbejdsmarkedsindsats ved blandt andet at ansætte flere sagsbehandlere.

Desuden har regeringen ifølge Peter Hummelgaard sat sig for at gennemgå de seneste års reformer på området med et kritisk blik. Til at begynde med vil den se på de udskældte ressourceforløb.

Dansk Socialrådgiverforening er begejstret for den nye målsætning. Foreningen repræsenterer nogle af de sagsbehandlere, der står for beskæftigelsesindsatser i kommunerne.

"Vi kan kun bakke op om at få kommunerne forpligtet til at give udsatte borgere en god og faglig sagsbehandling. Det har været efterspurgt efter rigtig mange års kritik af, hvordan nogle borgere bliver behandlet i jobcentrene," siger formand Mads Bilstrup til Information.

Kommunerne følger blot de regler, der er på området, pointerer borgmester i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen (S). Han er også formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg.

Han kalder det "åbenlyst, at folk skal behandles med værdighed i jobcentrene". Dog mener han, at det er forfejlet, at staten skal sætte et mål.

Samira Nawa, der er beskæftigelsesordfører for De Radikale, kalder det positivt, at værdighed er blevet et mål.

Med tilføjelsen af det og et andet mål ryger der ifølge Nawa dog samtidig et mål om, at virksomheder skal have adgang til kvalificeret arbejdskraft.

"Det ærgrer mig gevaldigt, at det mål er sløjfet i samme ombæring. Jeg tror, at det kommer til at have en konsekvens for, hvordan man arbejder med beskæftigelsesindsatsen."

"Det er et meget kraftigt signal, ministeren sender, når han sløjfer målet om kvalificeret arbejdskraft," siger hun til Ritzau.

Hun mener, at målet om kvalificeret arbejdskraft burde være blevet sammen med de øvrige mål på området.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også