PolicyWatch

Banker: Lars Rohde hæver renten inden sommer

Januar er reelt blevet historisk: Aldrig har kronen nemlig ligget så svagt over for euroen. Det får en række banker til forvente en rentestigning i første halvår.

(ARKIV) | Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH

Gennem januar har Nationalbanken for fjerde måned i streg måtte støtteopkøbe kroner for at holde kursen over for euroen. Men det kan ikke blive ved, lyder vurderingen fra en stribe danske banker, som forventer en selvstændig dansk renteforhøjelse på 0,1 procentpoint i løbet af første halvår, skriver Dagbladet Børsen.

"Interventionen har nået et omfang, og kronesvækkelsen har vist sig at være så vedvarende, at det mest sandsynlige er, at renteforhøjelsen allerede kommer i første halvår i år," lyder det blandt andet fra senioranalytiker i Danske Bank Jens Nærvig Pedersen.

Han får hel eller delvis opbakning fra strateger, analytikere og økonomer fra Jyske Bank, Handelsbanken, Nykredit, Sydbank og Nordea. Nationalbanken købte i forrige måned kroner for 12,1 mia. kr., hvilket bringer opkøbene siden oktober op på 17,8 mia. kr., skriver avisen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier