PolicyWatch

Rapport: Antallet af iværksættere dykker

Andelen af iværksættere og selvstændige i de store private brancher falder i Danmark, viser ny rapport. Udviklingen skaber bekymring hos tænketanken Kraka. Der er brug for nye tanker og ny innovation, siger direktør.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

Det går tilsyneladende den gale vej for iværksætteriet i Danmark. I hvert fald ifølge en af de seneste rapporter fra Deloitte og tænketanken Kraka, som beskriver hvordan antallet af selvstændige erhvervsdrivende er faldet med lidt over 15.500 personer på ti år.

Det skriver Berlingske, som samtidig beskriver er andelen af selvstændige og iværksættere er faldet fra knap 8 pct. til omkring 6 pct. i perioden 2009 til 2018.

Udviklingen vækker undren og bekymring hos tænketanken Kraka, hvor direktør Peter Mogensen understreger, at Danmark har brug for "nye tanker og ny innovation".

"Mange fik måske et hak i tuden under finanskrisen, men vi lever i et land, hvor det er nemt at starte virksomhed, og hvor der er fantastiske rammebetingelser for at starte noget nyt. Derfor er det tankevækkende, at der er et fald," siger han og tilføjer, at det er vigtigt, at iværksættere kan få eventuelle idéer ud af garagen.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier