R og V vil sætte million-blus under den grønne omstilling på tung trafik

Både Venstre og De Radikale vil sætte trumf på den grønne omstilling af blandt andet busser og lastbiler. Det er forkert at udsætte til regeringens klimahandlingslan, lyder kritikken, hvor der nu kræves 300 mio. kr. til omstillingen. "Branchen trygler om at komme i gang", lyder det fra V.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Der skal gang i den grønne omstilling for biler og lastbiler, og det kan kun gå for langsomt, lyder den klare konstatering fra De Radikales transportordfører, Andreas Steenberg, til Jyllands-Posten.

Han får opbakning hos Venstres Kristian Pihl Lorentzen, hvor ordførerne ifølge avisen efterlyser 300 mio. kr., som skal bruges til at gøre den tunge trafik, som busser og lastvogne, grønnere. Netop den grønne omstilling er ellers allerede på programmet for den siddende regering, der senere på året står til at offentliggøre sin klimahandlsingsplan – men ventetiden er for lang, mener De Radikale og Venstre.

"Regeringen siger hele tiden, at man venter på en klimalov eller en klimahandlingsplan – men branchen trygler om at komme i gang. Derfor er det forkert at udsætte alt," siger Kristian Pihl Lorentzen til avisen og har tillid til, at man til efteråret kan få flere grønne lastbiler ud på vejene, hvis regeringen vil være med.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også