PolicyWatch

Biomasse under pres: Det er den forkerte vej

Torsdag blev der lagt nyt pres på debatten om ændrede afgifter for biomasse. Ifølge formanden for Folketingets Klimaudvalg skal fokus nu sættes på vind og varmepunkter. "Det er klart, at vi ikke længere skal ned ad den vej med biomasse," lyder konstateringen.

Foto: Martin Sylvest/Martin Sylvest /

Formanden for Folketingets Klimaudvalg, Ida Auken (R), sætter nu yderligere pres på biomasse-debatten: Det er simpelthen den forkerte vej for udbygningen i Danmark, siger hun til Dagbladet Børsen.

Det sker i kølvandet på en høring i udvalget torsdag, hvor eksperter skulle gøre politikerne klogere på en problematik som har fyldt stadig mere i de senere år. I grov trækt går kritikken på, at mens biomasse tælles som CO2-neutralt i de internationale CO2-regnskaber, har forskere og Klimarådet argumenteret for, at brændslen - som eksempelvis træpiller og flis - langt altid er CO2-neutralt, hvilket blev gentaget ved torsdagens høring på Christiansborg.

Ifølge Børsen leder dette også Ida Auken frem til, at det efter hendes overbevisning giver mening at ændrer afgifterne på biomasse, så selskaberne i stedet tilskyndes til at investere i varmepumper kombineret med vindenergi.

"Jeg synes, at det er klart, at vi ikke længere skal ned ad den vej med biomasse," siger hun til avisen.

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier