PolicyWatch

Erhvervsorganisationer: Der kommer til at være mere grønt fokus på transport

En ny undersøgelse viser, at kun én ud fem virksomheder har en målsætning for at nedbringe klimaaftrykket fra egen transport. Særligt mindre virksomheder har behov for, at politikere og kunder skaber klarhed, lyder meldingen fra DI.

Foto: Linda Kastrup//

Mens vare- og personbiler står til at blive en væsentlig udfordring i Danmarks grønne omstilling, har kun én ud af fem virksomheder en målsætning for, hvordan de vil nedbringe CO2-udslippet fra egen transport.

Det skriver Dagbladet Børsen på baggrund af en undersøgelse foretaget af benzinstationskæden Circle K Danmark blandt 512 chauffører, indkøbere og andre nøglepersoner. Tallet kommer dog ikke bag på to af de største danske erhvervsorganisationer – Dansk Industri og Dansk Erhverv – som begge ser, at parametrene klimaansvarlighed er ved at ændre sig.

"Hidtil har man ikke set transport som en del af en vares grønne profil. Man kiggede på, om indholdet af dåsen i supermarkedet var grønt, men ikke på, hvordan det var blevet transporteret. Det kommer til at ændre sig," vurderer fagchef for transport i Dansk Erhverv, Jesper Højte Stenbæk, til avisen.

Han møder opbakning hos direktøren for DTI Transport, Michael Svane, som også lægger vægt på, at særligt de mindre virksomheder har behov for, at politikere og kunder skaber klarhed over, hvilke løsninger de skal vælge.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier