PolicyWatch

Udlændinge vender landbruget ryggen

De senere år er det blevet stadigt sværere for danske landmænd at hente arbejdskraft uden for Danmark. Og det er ikke nødvendigvis nemt at finde danskere, der drømmer om at plukke tomater, lyder konstateringen fra L&F.

Foto: Jens Hartmann

Sandsynligheden for at skulle slå over i engelsk, hvis man arbejder i marken eller stalden, må være faldet – antallet af udenlandske arbejdere i dansk landbrug går nemlig ned af bakke.

Det skriver Dagbladet Børsen på baggrund af tal fra Jobsindsats.

Landbruget har været hårdest ramt af den opbremsning i tilførslen af udenlandsk arbejdskraft som begyndte i 2019, og ifølge Børsen betyder udviklingen, at branchen kan blive udfordret af de færre hænder, der særligt i højkonjunkturer har behov for de udenlandske hænder. Dertil kommer, at det kan være svært at finde den manglende arbejdskraft andre steder, lyder vurderingen fra brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer til avisen.

"Vi vil rigtig gerne have dansk arbejdskraft. Det er bare ikke nødvendigvis så nemt at finde nogle danskere, der går og drømmer om at plukke tomater fra morgen til aften," siger cheføkonom hos organisationen, Frank Øland, til Børsen.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier