PolicyWatch

Handelskommissær: En miniaftale med USA kan være på være vej

EUs handelskommissær, Phil Hogan, øjner muligheden for at forbedre et i forvejen anspændt handelsforhold til USA. Særligt udskydelsen af varslede afgifter på europæiske fly vækker begejstring.

Foto: Tibor Illyes/AP/Ritzau Scanpix

Den europæiske handelskommissær Phil Hogan er optimistisk: Inden 18. marts kan EU have forhandlet en mindre handelsaftale på plads med USA. Det vurderer kommissæren til Financial Times.

Udmeldingen kommer efter, at den amerikanske handelsdelegation i sidste måned varslede højere told på europæiske fly fra den europæiske producent Airbus samt forhøjede afgifter på en lang række europæiske varer. En handelsstid, som i lang tid har udgjort en knast i handelsforholdet mellem unionen og USA.

Senest har amerikanerne dog udskudt de varslede afgifter til først at træde i kraft 18. marts, og den udvikling ser Hogan som et et skridt på vejen mod, hvad han betegner som "en miniaftale" mellem de to parter.

"Vi er på et bedre sted end vi var for nogle uger siden. Med politisk goodwill på begge sider kan vi gøre meget på kort tid," siger Phil Hogan til Financial Times.

USA præsident Donald Trump har gentagende gange sagt, at han mener USA’s handelsunderskud skyldes, at EU og Kina behandler amerikanske virksomheder unfair. Og efter amerikanerne fik en fase-1 handelsaftale på plads med kineserne, har Trump haft fokus på EU.

Hogan har siden december været i Washington for at forhandle ad to omgange, og i januar mødtes Trump med Ursula Von der Leyen i Davos. Her sagde den amerikanske præsident, at de sider skulle "tale om en stor handelsaftale".

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier