PolicyWatch

Skattevæsenet har i årevis haft store sikkerhedshuller

It-sikkerheden halter hos skattevæsenet, skriver Berlingske, med henvisning til en tre år gammel rapport, som endnu ikke er blevet fulgt til dørs.

Foto: Finn Frandsen

Tre år efter, at Skatteministeriets egne interne vagthund, koncernrevision, kom med en række alvorlig advarsler om problemer med it-sikkerheden, er hullerne fortsat ikke lukket, skriver Berlingske.

Ifølge mediet har koncernrevision peget på, at Skatteministeriet risikovurderer sine it-systemer alt for sjældent og overfladisk samt at man ikke har overblik over "trusler og mulig udnyttelse af såbarheder" i de omkring 200 systemer.

Skatteministeriet er i fuld gang med at rette op på problemerne:

"På den baggrund har Udviklings- og Forenklingsstyrelsen udarbejdet handleplaner, der sikrer, at kritikpunkterne er rettet op, eller at arbejdet med dette er i gang. Arbejdet gøres færdigt hurtigst muligt – og forventningen er, at samtlige kritikpunkter er rettet op inden udgangen af dette år," oplyser Skatteministeriet til Berlingske.

Skattevæsenet har over de senere år været præget af store it-problemer. Eksempelvis er de nye boligskatteregler blevet forsinket som følge af it-bøvl, og inddrivelsesområdet har også været underdrejet, fordi man måtte lukket systemet EFI.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier