PolicyWatch

Skattevæsenet har i årevis haft store sikkerhedshuller

It-sikkerheden halter hos skattevæsenet, skriver Berlingske, med henvisning til en tre år gammel rapport, som endnu ikke er blevet fulgt til dørs.

Foto: Finn Frandsen

Tre år efter, at Skatteministeriets egne interne vagthund, koncernrevision, kom med en række alvorlig advarsler om problemer med it-sikkerheden, er hullerne fortsat ikke lukket, skriver Berlingske.

Ifølge mediet har koncernrevision peget på, at Skatteministeriet risikovurderer sine it-systemer alt for sjældent og overfladisk samt at man ikke har overblik over "trusler og mulig udnyttelse af såbarheder" i de omkring 200 systemer.

Skatteministeriet er i fuld gang med at rette op på problemerne:

"På den baggrund har Udviklings- og Forenklingsstyrelsen udarbejdet handleplaner, der sikrer, at kritikpunkterne er rettet op, eller at arbejdet med dette er i gang. Arbejdet gøres færdigt hurtigst muligt – og forventningen er, at samtlige kritikpunkter er rettet op inden udgangen af dette år," oplyser Skatteministeriet til Berlingske.

Skattevæsenet har over de senere år været præget af store it-problemer. Eksempelvis er de nye boligskatteregler blevet forsinket som følge af it-bøvl, og inddrivelsesområdet har også været underdrejet, fordi man måtte lukket systemet EFI.

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier