PolicyWatch

Udligningsreform: Fem S-borgmestre har mødtes med Astrid Krag, mens Venstre-borgmestre stadig må vente

En række Venstreborgmestre kritiserer social- og indenrigsminister Astrid Krag for at favorisere at holde møder med socialdemokratiske borgmestre i forbindelse med udligningsreformen.

Venstre-borgmestre anklager social- og indenrigsminister Astrid Krag for at gå i flyverskjul. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Siden februar har 14 Venstre-borgmestre i forbindelse med udligningsreformen forsøgt at få et møde med social- og indenrigsminister Astrid Krag.

Men det har ikke været muligt. I samme periode har ministeren mødtes med fem socialdemokratiske borgmestre, og det møder nu kritik fra de 14 Venstre-borgmestre, skriver Berlingske.

"Astrid Krag glemmer tilsyneladende, at hun ikke kun er socialdemokraternes indenrigsminister. Det er højst bemærkelsesværdigt og arrogant, at ministeren fuldstændig ignorerer 14 borgmestre, som ministeren gør det i denne sag," siger Venstreborgmester i Gentofte Hans Toft til Avisen.

Socialdemokratiet er tidligere blevet beskyldt for at favorisere otte socialdemokratiske vestegnskommuner i forbindelse med partiets udspil til en udligningsreform, som skal fordele ressourcer mellem danske kommuner.

Per Nikolaj Bukh, professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet har i februar sagt undrende om udspillet til Børsen.

"Har du ti æg liggende nede i din kurv, og de otte af dem har en farve, og de to resterende æg har en anden farve, så kan man jo spørge sig selv, hvad chancen er, for at de første otte æg, man tager op af kurven, har den samme farve. Den sandsynlighed er der selvfølgelig, men at det sker ved en statistisk tilfældighed er næsten usandsynligt."

Venstre vil kræve lavere skat i kommunerne i forbindelse med udligningsreform

Venstre får indfriet hovedkrav og er klar til forhandlinger

Regeringen bøjer sig for Venstres to krav til udligning 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier