PolicyWatch

En frivillig pagt med industrien skal vende plastikmaskinen

Med europæisk pagt flytter regeringen hegnspælene for sig selv, siger miljøminister. Men pagten er ikke superambitiøs, vurderer ekspert, og den har for lidt fokus på genbrug, lyder kritikken.

Foto: Jeenah Moon/REUTERS / X03905

Fredag lancerer en række EU-lande European Plastics Pact, som Danmark har været med til at udforme. Pagten forener regeringer, industri og andre aktører om på frivillig basis at sætte turbo på kampen mod den stigende plasticforurening

12 lande og en række internationale selskaber som Nestlé, Danone og Pepsico er med fra starten, men trods fine hensigter og fire overordnede målsætninger om at reducere brugen af plastic og øge genanvendelsen får pagten en skeptisk modtagelse blandt grønne organisationer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier