PolicyWatch

Partier: Højere klimaafgifter kan ikke undgås

En række af partier støtter op om afgifter på klimabelastende produkter og fødevarer.

Foto: LISELOTTE SABROE//

I går fremlagde Klimarådet sin rapport med anbefalinger til, hvordan regeringen kan nå sit mål om en 70 procents reduktion af udledning af drivhusgasser i 2030. I rapporten anbefaler Klimarådet regeringen at pålægge erhvervslivet og forbrugerne en række afgifter.

Og flere partier i folketinget er enige om, at grønne afgifter er helt centrale, hvis vi skal reducere vores udledning. Det viser en rundspørge, foretaget af Jyllands-Posten.

"Vi er parate til at bruge afgifter som et middel til at nå den grønne omstilling. Der er ikke noget i rapporten, hvor vi siger: "Det her er det helt forkerte spor." Vi er åbne over for forslagene," siger klimaordfører Tommy Ahlers (V) til avisen.

Også De Radikale, SF og Enhedslisten bakker ifølge avisen op om flere grønne afgifter.

Klimarådet anbefaler at indfase en afgift på ca. 1.500 kr. pr. tons drivhusgas i 2030. Ellers kan det blive svært at nå 70 procents-målet vurderede Klimarådet. I praksis betyder afgifterne at et halvt kilo hakket oksekød bliver 13 kr. dyrere i 2030 end i dag, mens prisen på en liter mælk vil stige ca. 2 kr.

Det mødte stærk modstand fra Dansk Erhverv, Dansk Industri og Landbrug og Fødevarer, som mente afgifterne var så høje, at de ville kvæle dansk erhvervsliv.

Mere fra PolicyWatch

Klimarådet: Fjernvarme skal udrulles hurtigere

Der skal prioriteres hårdere mellem fjernvarmeprojekterne, og udrulningen skal være hurtigere, så folk ikke fortsætter med gas som varmekilde eller investerer i varmepumper. Sådan lyder et par af anbefalingerne fra Klimarådet.

DI opretter nyt talerør: DI Ejendom

Talerøret Ejendomdanmark får ny konkurrent i erhvervsorganisationen DI, der sammen med ti selskaber i branchen etablerer DI Ejendom. Jeudan-direktør er blandt de drivende kræfter.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier