Brancheorganisation roser regering for hjælpepakke

Arbejdsgiverorganisationen Horesta er begejstrede for regeringens beslutning om at forlænge kredittiderne på indbetaling af A-skatter, moms og arbejdsmarkedsbidrag. Hjælpepakken kan dog ikke stå alene, mener direktør.
Adm. direktør i Horesta, Katia Østergaard. | Foto: Stine Bidstrup / ERH / Ritzau Scanpix.
Adm. direktør i Horesta, Katia Østergaard. | Foto: Stine Bidstrup / ERH / Ritzau Scanpix.

Brancheorganisationen Horesta, hvis medlemmer hovedsageligt beskæftiger en stor del af de i alt 114.000 mennesker, som arbejder i hotel- og restauranthvervet, har ros tilovers for regeringens hjælpepakke, der blev præsenteret tirsdag.

Det skriver Horesta i en pressemeddelelse.

"Hotel-, restaurant- og oplevelseserhvervet er det erhverv, som bliver ramt først og med størst kraft i forbindelse med en krise som denne. Det er derfor altafgørende, at regeringen har vist handlekraft og hurtigt sat initiativer i gang, som kan hjælpe med at holde hånden under vores erhvervsliv. Men hjælpepakken kan på ingen måde stå alene. Der er brug for flere initiativer til en branche, som bløder," udtaler Horestas direktør, Katia Østergaard.

Tirsdag præsenterede regeringen med finansminister Nicolai Wammen (S) og skatteminister Morten Bødskov (S) i spidsen en plan, der skal hjælpe dansk erhvervsliv og lønmodtagere som følge af udbrud af coronavirus.

Her blev det blandt andet besluttet af forlænge kredittiderne på indbetaling af A-skatter, moms og arbejdsmarkedsbidrag. Dertil kommer en kompensationsordning for de virksomheder, som er ramt af regeringens opfordring om aflysningerne. Her vil der være et særligt fokus på udsatte brancher som transport, turisme og oplevelelseserhvervet.

"Branchen er meget hårdt ramt for tiden og mister omsætning for flere hundrede millioner. Samtidig har de fortsat høje omkostninger til husleje og medarbejdere. Dette svækker likviditeten, og derfor er initiativer, som styrker likviditeten nogle af de afgørende midler at tage i brug.  Regeringen skal have stor ros for at reagere hurtigt på den krise, som for alvor tog fart i sidste uge," siger Katia K. Østergaard.

Det er fra regeringens side foreløbigt blevet besluttet af øge danske virksomheders likviditet med henholdsvis 35 og 90 mia. kr. til de små- og mellemstore virksomheder og til de store.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også