PolicyWatch

Mange SMV’ere siger nej tak til regeringens lønpakke

Flere coronaramte virksomheder ønsker ikke at tage imod lønkompensation. Det er mere attraktivt at fyre, lyder det fra SMVdanmark.

Foto: Martin Lehmann

For mange små og mellemstore virksomheder er fyringer langt mere attraktive end regeringens nyligt indførte lønkompensation.

Det skriver Børsen på baggrund af tal fra erhvervsorganisationen SMVdanmark, der har spurgt sine 11.000 medlemmer, hvad de mener. 2200 har svaret.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter blev i sidste uge enige om en hjælpepakke til coronaramte virksomheder. Pakken gør det muligt for virksomheder at få en lønkompensation på 75 pct. af lønninger på op til 23.000 kroner for virksomheder, der sender medarbejdere hjem, og 90 procent af lønnen op til 26.000 kr. for timelønnede.

Til gengæld skal virksomhederne, der benytter sig af ordningen, forpligte sig til ikke at fyre medarbejdere i perioden, hvor de får hjælp.

Men kun 22 pct. af de adspurgte SMV’er i undersøgen regner med at gøre brug af kompensationen, mens 45 pct. regner med helt at takke nej.  

"Men incitamenterne taler mest for at fyre. Beløbsgrænserne på 23- og 26.000 kr. tager ikke sociale omkostninger som bl.a. forsikringer, pension og feriepenge med. Reelt står mange virksomheder tilbage med en dækning på 50 pct. af personaleomkostningerne. Når ingen ved, hvor længe det varer, vil mange virksomheder ikke afholde sig fra fyringer," siger politisk chef i SMVdanmark Mia Amalie Holstein, til Børsen

Det er planen, at den midlertidige kompensationsordning vil gælde fra 9. marts til 9. juni 2020.

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier