PolicyWatch

Frist for årsrapporter udskydes tre måneder

På grund af den verserende coronakrise har regeringen besluttet at udskyde fristen for indsendelse af årsrapporter med tre måneder.

Foto: Niels Christian Vilmann//

Selv under normale omstændigheder har virksomheder i øjeblikket travlt med generalforsamlinger og udarbejdelse af årsrapporter, og med den verserende coronaepidemi har erhvervslivet ikke fået mindre travlt. Derfor får virksomhederne nu tre måneder mere til opgaven, har regeringen besluttet.

Udskydelsen skal aflaste cirka 200.000 danske virksomheder, der i år oprindeligt skulle aflevere årsrapport senest den 31. maj, men som nu får yderligere tre måneder til at arbejde med årsrapporterne i, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

"Regeringen har lyttet til den meget utvetydige appel fra erhvervslivet. Rigtig mange virksomheder og deres revisorer kæmper lige nu med at få forretningen til at hænge sammen. I sådan en presset tid skal vi selvfølgelig gøre, hvad vi kan for at hjælpe virksomhederne til at kunne håndtere de mest akutte problemer først," udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Lovforslag, der har støtte i Folketinget, betyder, at erhvervsministeren får bemyndigelse til at lave en generel forlængelse af fristen til at indsende årsrapporten, som i en periode skal gælde for alle virksomheder, der er omfattet af årsregnskabsloven.

"Rent praktisk er det for eksempel en virkelig stor udfordring for virksomhederne at skulle afholde generalforsamling eller lave lageroptælling i den her tid, der er mere præget af krisestyring, og hvor vi jo også beder virksomhederne udvise god adfærd for at begrænse smitten. Det er derfor, regeringen går ind og hjælper virksomhederne på alle de måder, vi kan," lyder det fra Simon Kollerup.  

Forventningen er, at lovforslaget bliver vedtaget torsdag den 2. april.

Tidligere har regeringen blandt andet givet mulighed for mere fleksibel arbejdsdeling, lønkompensation, kompensation til faste udgifter med mere.

Senest hævede regeringen og arbejdsmarkedets parter mandag loftet for lønkompensation til fyringstruede medarbejdere til 30.000 kr. fra de nuværende 23.000 kr. for funktionærer og 26.000 kr. for timelønnede. Samme dag fandt Skatteforvaltningen en løsning, der betyder, at coronaramte virksomheder kan udskyde deres skattebetaling for marts uden at blive ramt af renter og gebyrer.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier