PolicyWatch

DI klar med tal: marts var den værste måned nogensinde for det danske arbejdsmarked

Mens coronavirussen hærger i Danmark, har tusindvis af danskere mistet deres job. Ja faktisk så mange, at måneden ifølge Dansk Industri skriver sig ind i historiebøgerne.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen//

Dansk Industri har regnet på, hvor mange som mistede deres job i marts. Flere end 18.000 danskere meldte sig ledige i måneden, viser tallene.

Og det er en stigning på 3,7 pct. siden februar, skriver Berlingske.

Hvis man lægger alle tallene sammen er det en nedgang i beskæftigelsen på 35.000 personer. Det er mere end dobbelt så meget som under finanskrisen, fortæller Dansk Industri til Berlingske.

"Det har været en helt forfærdelig måned for det danske arbejdsmarked. Det har været den værste måned i hele den periode, vi har tal for. Vi har aldrig set så stor en stigning i ledigheden som i marts. Den er markant større, end vi nogensinde så under finanskrisen," siger vicedirektør i DI, Steen Nielsen til avisen.

 

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier