PolicyWatch

Så er det nu: Erhvervsministeren opfordrer virksomheder til at forberede ansøgninger til hjælpepakker før tid

På onsdag åbner erhvervsstyrelsen op for, at virksomheder kan søge om kompensation for faste omkostninger. Men virksomheder bør starte med at se på ansøgningen allerede nu, mener Simon Kollerup.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Hiv fat i din revisor nu, og gennemgå dine regnskaber. Det er rådet fra erhvervsminister Simon Kollerup og regeringen.

”Det er vigtigt, at virksomhederne tager fat i en revisor og går i gang med at forberede deres ansøgninger allerede nu, hvis vi skal kunne få kompensationen for de faste omkostninger hurtigt ud til dem, når vi åbner for ansøgningerne i næste uge,” siger ministeren i en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

Virksomheder, der skal have hjælp af staten til at dække deres fast omkostninger, skal nemlig have haft en nedgang i omsætningen på minst 40 procent som følge af coronakrisen, og det skal dokumenteres af en revisor.

Afhængigt af hvor mange penge virksomheder har tabt vil man derefter blive kompenseret med op til 80 procent af de faste omkostninger.

”Flere virksomheder oplever lige nu en markant nedgang i deres omsætning som følge af COVID-19-pandemien. Samtidig har virksomhederne jo stadig omkostninger til husleje og andre faste omkostninger, som skal betales, selvom butikken er lukket eller kunderne udebliver. Det er lige præcis i de situationer, at den her ordning med kompensation for de faste omkostninger kan hjælpe med at holde hånden under danske virksomheder og arbejdspladser,” siger Simon Kollerup.

Virksomheder skal ansøge via Virksomhedsguiden.dk, og det er muligt at få kompensation på op til 16.000 kroner for revisorudgifter, skriver erhvervsministeriet i deres pressemeddelelse.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier