PolicyWatch

Konservative vil sætte gang i hjulene med skattelettelser for 7 milliarder

Offentlige investeringer er ikke nok, vi bør sænke selskabsskatten, hvis vi skal have gang i økonomien, mener Søren Pape Poulsen (K). Venstre er enig, mens regeringen heller ikke er helt afvisende over for ideen.

Foto: Jens Dresling

Folketinget har allerede lavet et par mindre tiltag for at varme op under den danske økonomi. F.eks. har man fjernet anlægsloftet for at kommuner og regioner kan skyde penge i byggeprojekter her og nu.

Men det er ikke nok. Selskabsskatten, der i dag er på 22 procent, skal ned på 19 procent, ligesom de aftaler, som gælder aftaler et muligheden for et højere beskæftigelsesfradrag og en lavere elafgift skal rykkes frem, siger Søren Pape Poulsen (K) til Børsen. Samlet set foreslår Konservative skattelettelse for ca. 7 mia. kr.

“Når vi ser rundt om i Europa, og hvad andre lande har gang i, så ryger vi stille og roligt op på listen over, hvem der har den dyreste selskabsskat. Hvis vi ikke gør noget, vil der i 2022 være 18 lande i EU, der har en lavere selskabsskat end os. Det er vi nødt til at forholde os til,” siger Søren Pape Poulsen til Børsen.

Venstre siger til avisen, at partiet ser konstruktivt på skattelettelser, mens finansminister Nicolai Wammen (S) skriver i en mail til Børsen, at man hilser forslaget velkomment fra regeringens side.

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier