PolicyWatch

DIs grønne væsktplan vil hive Danmark ud af krisen med klassiske skattelettelser

Dansk Industri offentliggjorde tidligere i dag sin plan for, hvordan en aktiv finanspolitik kan skabe vækst og arbejdspladser under overskriften "Danmark af ud krisen – tilbage i grøn vækst". Langt de fleste jobs skabes ved at booste økonomien med traditionelle skattelettelser. 

Foto: Finn Frandsen

Coronavirussen har skabt en ganske betændt situation for dansk økonomi. Over 70.000 har meldt sig ledige i perioden 9. marts til 5. april, og Nationalbanken forudser, at det danske BNP falder med 3-10 procent i 2020.

Derfor lancerede Dansk Industri søndag aften en redningsplan til 90 milliarder med 70 konkrete tiltag, som ifølge DIs beregninger vil skabe 30.000 arbejdspladser over de næste par år og mindske nedgangen i velstanden med forventet 45 milliarder kroner.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier