PolicyWatch

DI forventer over 10.000 konkurser i år

2020 bliver et hårdt år for danske virksomheder. Dansk Industri forventer, at omkring 10.000 virksomheder vil dreje nøglen om inden årets udgang.

Foto: Sif Meincke / Dansk Industri

Rekordmange danske virksomheder kommer til at melde sig konkurs inden for de næste ni måneder, vurderer Dansk Industri til Berlingske.

Under finanskrisens værste år gik 6.000 virksomheder konkurs, men i 2020 forventes endnu flere virksomheder gå nedenom og hjem.

”Vi kommer desværre til at se det tal blive slået betydeligt, og vi kommer til at se en ny rekord. Vi frygter, at tallet kan komme op i nærheden af 10.000 konkurser,” siger Kent Damsgaard, der er direktør i DI til Berlingske.

Kent Damsgaard understreger desuden over for avisen, at tallet ville være langt højere, hvis det ikke havde været for hjælpepakkerne.

Coronavirussen har indtil videre betydet, at mange danske virksomheder siden 11. marts har måtte lukke for at inddæmme smitten, men derudover rammer pandemien også danske virksomheders eksport. De økonomiske vismænd forventer et fald i dansk eksport på 10-15 procent i 2020.

Og det er altså kombinationen af lukninger, et fald i eksport og et fald i danskernes forbrug som på trods af regeringens milliarddyre hjælpepakker i sidste ende kan betyde, at en lang række af danske virksomheder må dreje nøglen om.

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier