PolicyWatch

Medarbejdere skal holde afstand efter genåbningen

Regeringen har præsenteret en række foranstaltninger som private virksomheder skal følge.

Foto: Niels Christian Vilmann//

Det handler blandt andet om en større afstand mellem medarbejdere og forskudte arbejdstider, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) på regeringens pressemøde om genåbningen efter påske.

"Der er ikke nogen tvivl om, at vi står over for en meget stor opgave," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) om genåbningen af Danmark.

"Det kan kun ske forsvarligt og kontrolleret, hvis den enkelte virksomhed også er med til at løfte det her ansvar," understregede ministeren.

Ministeren fortalte ved pressemødet, at det kun er de medarbejdere, hvor det er uhensigtsmæssigt at arbejde hjemme, som bør møde på arbejde efter påske.

Ligesom hver enkelt arbejdsplads skal lave en plan for, hvad man gør, hvis medarbejdere blive syge, og hvordan de vender tilbage fra sygdom.

Til spørgsmålet om, hvorfor regeringen ikke åbner op for at små selvstændige virksomheder som frisører og tatovører kan åbne efter påske siger ministeren.

”Vi vælger en forsvarlig kontrolleret genåbning af Danmark. Vi har set, at det er gået galt i andre lande. Vi går hellere et skridt for kort end et skridt for lang,” siger Simon Kollerup.

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier