PolicyWatch

Liberal Alliance vil have hurtigere åbning af Danmark

Liberal Alliance er uenig i regeringens åbningsstrategi for Danmark og vil have en hurtigere åbning.

Foto: Philip Davali//

Liberal Alliance opfordrer regeringen til at føre en anden strategi i forhold til genåbningen af samfundet, end den gør.

Partiet mener, at regeringen går med "livrem og seler" og mener, at man "sagtens kan åbne" mere op. Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

"Vi har meget svært ved at se fornuften i at køre ud fra princippet: "Nej for en sikkerheds skyld"." 

"Det giver ikke mening, at man ikke giver for eksempel frisører, restauranter og caféer, der overholder forsigtighedsreglerne, lov til at åbne," skriver Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, i meddelelsen.

Mandag fortalte statsminister Mette Frederiksen (S), at regeringen ønsker langsomt og kontrolleret at begynde en genåbning af samfundet efter påske.

Hvis smittetallene holder sig i ro, og der ikke er tegn på, at danskerne slækker voldsomt på forholdsreglerne mod coronasmitte i påsken, så vil landet begynde at kunne lukkes op efter påske.

Det vil starte med dele af skoler og daginstitutioner samt private arbejdspladser, hvor man i højere grad kan møde op, hvis der bliver taget forholdsregler.

Det betyder, at den første del af genåbningen ikke indebærer, at caféer, restauranter, frisører og så videre kan åbne.

"Nedlukningen af restauranter, caféer og frisører har sendt over 100.000 danskere hjem."

"De skal have mulighed for at få en normal hverdag igen – særligt når det ikke udgør en stor risiko for sundhedsvæsenet ifølge regeringens egne beregninger," skriver Alex Vanopslagh.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier