PolicyWatch

BL: Fremrykning af alment byggeri for milliarder kan skabe 1500 nye arbejdspladser

Hvis regeringen siger ja til at skyde gang i renoveringer af 72.000 almene boliger, vil det ikke bare holde hjulene i gang hos håndværkerne, men skabe lærepladser. Dansk Byggeri frygter, at hele bunden går ud af praktikpladsmarkedet, hvis ikke der gøres noget.

Foto: Peter Hove Olesen

En bred koalition af interesseorganisationer opfordrer regeringen til at igangsætte renoveringen af 72.000 almene boliger for 18,4 mia. kr. fra Landsbyggefonden.

Det vil ikke blot holde hjulene i gang hos entreprenører landet over, men også skabe 1500 nye praktikpladser.

Det viser en beregning fra Dansk Byggeri, skriver interesseorganisationen Danmarks Almene Boliger (BL) i en pressemeddelelse.

"Det vil ifølge Dansk Byggeris beregninger ikke bare skabe over 15.000 job i de trængte håndværksvirksomheder og 4800 job i andre brancher, men også bedre og mere klimavenlige almene boliger for tusindvis af beboere og altså 1500 nye job til trængte lærlinge," skriver BL.

Aflyste ordrer pga. coronakrisen har allerede betydet hjemsendelse af medarbejdere for en stor del af byggevirksomhederne de seneste uger, og det er gået ud over lærlingene, skriver BL videre.

"Godt 2000 lærlinge i bygge- og anlægsbranchen på korte aftaler og i prøveperiode går en usikker fremtid i møde. Hertil kommer, at flere tusinde elever til sommer er færdige med deres grundforløb. De skal også ud at finde en praktikplads. Hvis ikke vi finder en løsning, risikerer vi, at hele bunden går ud af praktikpladsmarkedet," udtaler Louise Pihl, som er underdirektør i Dansk Byggeri, i meddelelsen.

Udover BL står Dansk Byggeri, Danske Arkitektvirksomheder, Dansk Erhverv, BAT-kartellet, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Fagbevægelsens Hovedorganisation bag forslaget.

Der er i alt tale om 453 renoveringsprojekter. De er allerede planlagt, men koalitionen foreslår, at de fremskyndes, hvilket kræver Christiansborg-politikernes tilsagn.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier