PolicyWatch

Dansk erhvervsliv viser modstandskraft over for coronakrisen

Mange danske virksomheder forventer kun at fyre i et begrænset omfang, og hjælpepakkerne giver god støtte, viser nye analyser.

Foto: Rockwool er blandt de virksomheder, der indtil videre ikke har fyret medarbejdere pga. coronakrisen. foto: Peter Hove Olesen

Dansk erhvervsliv står midt i en historisk krise, men der er også tegn på, at virksomhederne er i stand til at kæmpe sig igennem problemerne. De færreste forventer at skulle ud i større fyringsrunder, viser en ny analyse, og konkursadvokaterne bliver ikke kimet ned. En del af forklaringen ligger i regeringens hjælpepakker, der trods mangler generelt giver livsvigtig støtte.

I en undersøgelse blandt 129 virksomheder, som erhvervsorganisationen Erhverv Aarhus har gennemført op til påske, svarer halvdelen, at de kun i mindre eller nogen grad forventer at afskedige medarbejdere som følge af coronakrisen. 30 pct. forventer slet ikke fyringer, og kun 7 pct. forventer ”i høj grad” at skulle afskedige medarbejdere.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier