Udeservering er en risikabel affære for danske caféer og restauranter

Udendørsservering på danske caféer og restauranter kan risikere at blive dyrere, end hvis man fortsat holdt lukket, vurderer brancheorganisationerne Horesta og Danmarks Restauranter & Cafeer.
Foto: Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Forhandlingerne om en genåbning kører lige nu på fuldt blus, og en genåbning af restauranter, barer og caféer ligger højt på flere partiers ønskeliste.

Men udendørsservering kan risikere at blive en dyr omgang for restauranterne. Vejrforholdene i Danmark kan betyder, at det er ”ren gambling”, om udendørs servering kan redde eller skyde danske caféer i sænk, siger formanden for Danmarks Restauranter & Cafeer Jacob Niebuhr til Berlingske

"Som det ser ud nu, kan man ikke kalde medarbejdere tilbage fra lønkompensationsordningen, uden at det bliver gældende for en periode. Men hvis du kalder dem tilbage for at servere udenfor, og der kommer regn og blæst i en uge, så kan det blive ødelæggende for økonomien i virksomheden. Det kan få fatale konsekvenser, som risikerer at gøre ondt værre. Tager man risikoen, kan det resultere i, at man må dreje nøglen om. Det kan også betyde, at forretningen bliver reddet."

Gorms vil bygge en ny forretning oven på sine restauranter 

1. maj kan blive en skæbnedag for dansk erhvervsliv: "Det er nu mange kaster håndklædet i ringen"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også