PolicyWatch

Forsamlingsforbuddet officielt forlænget til juni

En ny bekendtgørelse viser, at forsamlingsforbuddet er forlænget til 8. juni. Det er varslet, at de vil hæves.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Forsamlingsforbuddet er officielt forlænget til 8. juni. Det fremgår af en bekendtgørelse fra Sundheds- og Ældreministeriet offentliggjort søndag aften.

Dermed er forsamlingsforbuddet fortsat på flere end ti personer frem til 8. juni. Forsamlingsforbuddet blev indført i marts som del af indsatsen for at mindske spredningen af coronavirus.

Regeringen og Folketingets partier indgik torsdag en aftale om genåbningens fase 3. I aftalen står, at forsamlingsforbuddet kan blive hævet til mellem 30 og 50 personer.

"Vi bliver nødt til stadigvæk ikke at forsamles mange mennesker. Derfor bliver retningslinjerne på restauranterne også, at man skal sidde med afstand."

"Derfor kan man ikke invitere sine 19 bedste venner til at sidde rundt om bordet og holde fest. Den går ikke, desværre. Ikke endnu," sagde statsminister Mette Frederiksen torsdag.

Forsamlingsforbuddet, der gælder alle steder ud over i private hjem, blev indført 17. marts, efter en hastestramning blev vedtaget i Folketinget.

I første omgang blev loven forlænget til 30. marts, efterfølgende til 14. april, dernæst til 18. april, til 11. maj og nu altså til 8. juni.

I bekendtgørelsen søndag er en række tidligere påbud fra Sundheds- og Ældreministeriet også ændret eller ophævet. Blandt andet tvangslukningen af serveringssteder og indkøbscentre, som det blev varslet med planen for genåbning torsdag.

I den nye bekendtgørelse er det samtidig understreget i en ny paragraf, at:

"Zoologiske haver, akvarier og lignende skal holde deres udendørsarealer lukket for offentligheden. Punkt 1 omfatter ikke udendørsarealer, hvor publikum transporterer sig i bil."

"Forlystelsesparker, omrejsende tivolier og lignende skal holde deres udendørsarealer lukket for offentligheden."

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier