PolicyWatch

Rapport: coronapandemien sætter en kæp i hjulet på den grønne omstilling.

Billig fossile brændsler og økonomiske tilbagegang kan have konsekvenser for den grønne omstilling, viser en undersøgelse fra konsulenthuset BCG.

Foto: Thomas Borberg

Billige fossile brændsler og økonomiske tilbagegang kan have konsekvenser for den grønne omstilling, viser en undersøgelse fra BCG.

Coronavirussen har haft en række følgevirkninger globalt. Oliepriserne er faldet massivt og verdensøkonomien er blevet ramt af økonomisk recession – og de to faktorere kan have betydning for muligheden for en bæredygtig omstilling, vurderer Boston Consultning Group i en ny rapport ifølge Børsen.

“Vores afhængighed af fossile brændstoffer er bundet direkte til de aktiver, vi har. Alle de fly, der holder stille, alle de biler, der står stille, og alle de fabrikker, der kører på lavt blus, er sat op til at brænde fossile brændstoffer af. De investeringer er foretaget tidligere. Og de er der stadig i dag. Det er helt basalt. Alt økonomisk rationale tilsiger, at de kommer til at køre igen,” siger Esben Hegnsholt, som er partner, adm. direktør på Boston Consulting Groups danske kontor til avisen.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier