PolicyWatch

17 forslag skal gøre ejendomme mere klimavenlige

Ejendomdanmark lancerer klimakatalog, der efter eget udsagn kan ruste Danmark til en grøn fremtid.

Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark. Foto: PR/Ejendomdanmark

Interesseorganisationen for udlejere og administratorer af fast ejendom, Ejendomdanmark, lancerer onsdag et katalog med 17 konkrete forslag til, hvordan branchen kan bidrage til at overføre klimavisioner til praksis.

Ifølge en analyse fra EA Energianalyse er der potentiale til at spare 10 pct. af energiforbruget i den private sektor, svarende til 130.000 tons CO2.

Blandt forslagene er en ny energimærkeordning, nedslag i ejendomsvurderinger for grønne ejendomme og en forenkling af bygningsreglementet.

”Jeg er stolt af, at vi i dag kan lancere et grønt udspil af denne kaliber. Kataloget understreger, at ejendomsbranchen vil være med forrest, når det kommer til brugbare løsninger på klimaudfordringerne. Det sætter vi streg under i dag med et ambitiøst katalog med en perlerække af forslag,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark, i en pressemeddelelse.

Hvis alle forslag skal gennemføres vil det kræve en offentlig investering på 1 mia. kr., fremgår det, men der er også en del af forslagene, der ikke koster de offentlige kasser noget.

Det samlede udspil kan læses via dette link.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier