PolicyWatch

Danmark går længere mod Huawei end samtlige EU-lande

Hele 5-g netværket vil i fremtiden blive betegnet som kritisk infrastruktur, og det betyder at kun virksomheder fra nato-alliancen vil kunne byde ind på opgaver. Statsministerens udmelding betegner et paradigmeskifte, vurderer flere eksperter.

Foto: Niels Christian Vilmann//

Med statsministeren udmelding om en ny cybersikkerhedspolitik, ligger Danmark sig politisk op ad lande som USA og Australien, når det kommer til samarbejder med kinesiske tech-virksomheder. Det vurderer flere eksperter overfor Berlingske.

”Der er ikke nogen af de store europæiske lande, der har sagt det så klart som det, vi hører fra statsministeren,” siger André Ken Jakobsson fra Center for Militære Studier ved Københavns Universitet til avisen.

Det sker efter, at det kom frem, at Berlingske i går kunne fortælle, at Huawei i breve til to danske statsministre har forsøgt at øve indflydelse, og Mette Frederiksen i sammen ombæring meldte ud, at varslede en række love på 5G-området. Lovene betyder i praksis, at alt telekommunikation i Danmark vil fremover vil blive betegnet som ”kritisk infrastruktur”.

3 afventer myndighedernes udmelding om 5G-betingelser inden valg af leverandør

Minister afviser DF's forslag om målrettet 5G-pulje

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier