PolicyWatch

Økonomer frygter grønt tilbageslag efter dyster økonomisk redegørelse

Regeringens Økonomiske Redegørelse spår en stor opbremsning i erhvervsinvesteringerne. Det kan skade den grønne omstilling, frygter økonomer.

Foto: Ernst van Norde

Det er ikke, fordi der mangler dårlige nyheder i den Økonomiske Redegørelse, som finansminister Nicolai Wammen (S) tirsdag har fremlagt. En økonomi, der ventes at skrumpe med 5,3 pct. i år og et forventet samlet fald i beskæftigelsen på 68.000 i år, kan få enhver finansminister til får nervøse trækninger. Men ifølge flere økonomer udfordrer den aktuelle økonomiske situation også den grønne omstilling.

Finansministeriet spår nemlig et fald i erhvervsinvesteringerne på godt 12 pct. og yderligere 0,5 pct. næste år. Det risikerer at skade både produktiviteten herhjemme og den grønne omstilling, siger Niklas Praefke, der er cheføkonom i Lederne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier