PolicyWatch

Politikerne kræver en plan: Dansk økonomi skal genstartes før udfasning af hjælpepakker

Der er brug for en økonomisk plan, som skal kickstarte dansk økonomi, før hjælpepakkerne udfases, mener en bred vifte af folketingets partier.

Foto: Philip Davali//

Et flertal af partier kræver, at der skal ligge en hel klar plan, for hvordan vi får økonomien tilbage på sporet, skriver Berlingske.

Partierne som kræver en plan, er De Radikale, Venstre, Liberal Alliance og Konservative og Dansk Folkeparti.

Presset kommer efter en politisk udpeget ekspertgruppe bestående af tre økonomer i går fremlagde, deres bud på en udfasning af hjælpepakkerne. Hjælpepakkerne til erhvervslivet skal ifølge ekspertgruppen udfases 8. juli med ganske få undtagelser.

Den vurdering har lagt pres på regeringen, som ifølge de fem partier snart bør fremlægge deres bud på en mere aktiv finanspolitik.

”Krisen er dyb, og skal vi undgå, at den bliver lang, så skal vi have en ny grøn start på økonomien. Det går meget trægt for regeringen med at komme med et bud på en sådan. Det, håber jeg, sker meget snart,” siger Sofie Carsten Nielsen til Berlingske.

Mere fra PolicyWatch

Historisk FDA-afgørelse om substitution af langtidsvirkende insulin

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har onsdag godkendt, at brugere af det langtidsvirkende insulin Lantus fra Sanofi kan få udleveret det langtidsvirkende insulin Semglee fra Mylan, uden først at få udskrevet en specifik recept på Semglee hos lægen. Sydbank-analytiker vurderer dog ikke, at det får stor betydning for Novo Nordisk.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier