PolicyWatch

Mundbind bliver et krav i danske lufthavne

Et sæt internationale retningslinjer bliver nu - med danske variationer - implementeret i Danmark.

Foto: Tariq Mikkel Khan

Senest fra 15. juni skal der bæres mundbind i de danske lufthavne. Det er en del af et sæt nye retningslinjer, der skal reducere risikoen for coronasmitte.

Retningslinjerne, der bygger på et sæt internationale fra det europæiske luftfartssikkerhedsagentur, EASA, skal seneste være implementeret 15. juni.

Dele bliver dog tilpasses danske forhold - blandt andet afstandskravet, hvor den generelle anbefaling om 1 meter i normale situationer vil blive fulgt.

"Luftfarten er international, så det er helt nødvendigt med internationalt gældende retningslinjer."

"Vi er meget tilfredse med, at der nu er enighed om enkle og pragmatiske regler, som kan skabe en tryg rejse for passagererne," siger Michael Svane, der er direktør i Dansk Luftfart, i en kommentar.

Det er Dansk Luftfart, der de seneste uger har drøftet retningslinjerne fra EASA med de danske myndigheder.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) slår i en skriftlig kommentar fast, at der blot er tale om anbefalinger fra EASA:

"Derfor er jeg også glad for at se, at den danske luftfartsbranche står ved sit ansvar ved at melde ud, at de vil følge anbefalinger mere eller mindre en til en."

"Jeg synes, at det viser, at luftfartsbranchen gør, hvad de kan for at genoprette tilliden til luftfarten. Det vil jer gerne kvittere for," lyder det.

Mere fra PolicyWatch

Antallet af klager over udbud når sit højeste i fem år

Klagenævnet for Udbud, der behandler klager over udbud hos offentlige institutioner, modtog sidste år 117 nye klagesager. Det er det højeste antal nye sager i fem år. Flere afgørelser end normalt blev indbragt for domstolene, viser nævnets årsopgørelse.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier