PolicyWatch

Socialdemokratiet vil ændre regler for støtte til podcasts

Socialdemokratiet vil have ændret reglerne, så økonomiske bidrag fra lyttere til podcastproducenter ikke længere betragtes som indsamlinger.

Jesper Petersen, politisk ordfører, Socialdemokratiet. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Hvis det står til Socialdemokratiet, så skal frivillige bidrag til eksempelvis podcasts ikke længere være en sag for Indsamlingsnævnet, siger Jesper Petersen, politisk ordfører for partiet, i podcasten Veloropa, der henter midler fra netop lytterbidrag.

"Forhåbentlig kan det lykkes i løbet af efteråret at få lavet en løsning på det her område, hvor man ikke vil skulle bruge penge ud af budgettet på at betale til Indsamlingsnævnet eller udfylde formularer og have mere bøvl ud af dét. Det er i hvert fald dét, der er forsøget," siger Jesper Petersen til Veloropa.

Fagbladet Journalisten har tidligere sat fokus på området. De frivillige bidrag bliver set som en indsamling, og dermed skal det anmeldes til Indsamlingsnævnet, hvis eksempelvis en podcastproducent vil bede lyttere om økonomisk støtte.

(Denne artikel er videreformidlet af vores søstermedie MediaWatch)

Mere fra PolicyWatch

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier