PolicyWatch

Feriepenge skal pumpe 16,5 milliarder ind i danskernes forbrug

Danskernes forbrug ventes at stige med 16,5 milliarder fremgår det af Folketingets lovforslag, der lige er blevet sendt i høring. Men beregningerne er usikre, vurderer cheføkonom.

Foto: ANTHON UNGER

Udbetalingen af feriepenge forventes at sætte gang i et regulært forbrugsboom på 16,5 mia. kr., hvilket vil opjustere det danske bnp med 0,5.

Det skriver Børsen på baggrund lovforslaget om en udbetaling af tre uger af danskernes indefrosne feriepenge.

De indefrosne feriepenge svarer til 59 mia. kr.- eller 39 mia. kr. efter skat. Af dem forventes det, at danskerne går ud og spenderer 40 pct. på forbrug, fremgår det af lovforslaget.

Men det er langt fra sikkert, at en så stor del ender i forbruget, siger Anders Christian Overvad, økonom i Arbejdernes Landsbank til Børsen.

"Desværre er det langt fra sikkert, at effekterne bliver så store, som regeringen antager. For det første er det langt fra sikkert, at alle vælger at hæve deres feriepenge. For det andet vil forbrugernes humør være afgørende for, hvor mange af pengene der ender med at blive brugt i sidste ende," fortæller han.

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier