PolicyWatch

Lobbyister lagde massivt pres på politikere under klimaforhandlinger

Presset på de politiske forhandlere frem mod Folketingets store kllimaaftale i juni var voldsomt, fortæller flere energiordførere til Politiken.

Foto: Stine Tidsvilde

Flere energiordfører i Folketinget oplevede i uhørt omfang af blive kontaktet af lobbyister, som frem til målstregen i juni lagede massivt pres ppå politikerne under forhandlingerne om den milliardstore klimaftale. Det skriver Politiken.

"Det er bare enormt intensivt," siger den konservative Mette Abildgaard:

Sågar søndag nat, da vi lukkede aftalen, var der stadig nogle af dem, der skrev på sms i håb om lige at få deres sidste rettelser med. Jeg kunne se, at nogle af dem havde fået fat i aftaleudkastet«, siger Mette Abildgaard:

"I løbet af hele weekenden fik jeg e-mails, sms’er og telefonopkald fra interessenter, der lige ville levere deres sidste input. Sågar søndag nat, da vi lukkede aftalen, var der stadig nogle af dem, der skrev på sms i håb om lige at få deres sidste rettelser med. Jeg kunne se, at nogle af dem havde fået fat i aftaleudkastet. Der er ikke nogen områder, hvor der er så pengestærke interessenter, som der er på hele klima- og energiområdet. Jeg synes, at det var ret voldsomt i forbindelse med de forhandlinger«, siger Mette Abildgaard til Politiken.

DF's ordfører Morten Messerschmidt ikke tidligere oplevet samme omfang af lobbyisme som under de seneste forhandlinger om klimaaftalerne i Danmark, der kaldet niveauet 50 gange voldsommere end i Europaparlamentet.

"I Europaparlamentet har jeg lavet regulering af finansmarkedet og andet, der også har påvirket rigtig mange mennesker. Det har slet ikke været i nærheden af det her. Hvis jeg skulle mødes med alle dem, der beder om lige at drikke en kop kaffe, så ville kaffepriserne stige. Det er helt vildt. Det har man slet ikke tid til," siger han.

(Denne artikel er viderebragt af vores søstermedie EnergiWatch)

Næste havmøllepark opføres ud for Nordsjælland

Venstre og Radikale rejser krav om grønne CO2-afgifter

 

"I dag er det svært at være pessimist på energikundernes vegne"

 

Klimaaftale giver ikke erhvervslivet grå hår i hovedet

 

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier