PolicyWatch

Analyse: Danmark er ikke en teknologisk frontløbernation

Selv på styrkeområder som vand- og kilmateknologi er Danmark langtfra i front målt på antallet af nye patenter, viser analyse fra AVK.

Danfoss var sidste år en af landets førende virksohmeder målt på patentansøgninger til Den Europæiske Patentmyndighed. Novozymes toppede listen efterfulgt af Vestas. Foto: Ilan Brender/JPA

Ifølge en ny analyse fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) halter Danmark efter mange andre steder i verden, når det gælder antallet af nye patenter, skriver Børsen.

Danmark er ikke at finde blandt de 30 stærkeste tech-regioner på verdensplan og halter ifølge analysen, der kigger på mængden af forskning og patenter, også efter på styrkeområder som klima- og vandteknologi.

"Jeg må være ærlig at sige, at jeg var meget mere optimistisk på Danmarks vegne, før jeg så de her tal. Jeg troede simpelthen ikke, at det stod så galt til," siger Charlotte Rønhof, formand for komité hos ATV, der står bag analysen.

Et vigtigt forbehold i analysen er dog, at den den relative andel af verdens patenter ikke i sig selv siger noget om den værdi, de skaber for forretningen, påpeger formand for Erhvervsfremmestyrelsen, Jakob Riis, over for Børsen.

Dansk iværksætter har knækket koden for genanvendelse af fødevarekartoner: "Vi håber på et eksporteventyr"

(Denne artikel er viderebragt fra vores søstermedie CleantechWatch)

Nordjysk energilagringsvirksomhed nupper patent fra kriseramt konkurrent

Dansk teknologivirksomhed får gennembrud med stor amerikansk aftale

Et kinderæg kan bremse landbrugets forurening

DEBAT: Vi har brug for flere grønne patenter

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier