PolicyWatch

Økonomer: Tidligere pension får ikke flere unge i job

En tidlige pension for nedslidte vil ikke få flere unge i job, som statsministeren ellers har sagt. Det vurderer flere økonomer i Berlingske.

Foto: Jens Dresling

Regeringen er så småt i gang med at samle mandater til at bakke op om deres Arne-pension.

Men et af statsministerens nye argumenter for at gennemføre reformen, holder ikke vand, siger flere økonomer til Berlingske.

Mette Frederiksen har nemlig sagt, at en tidlig pension for nedslidte vil kunne afhjælpe den stigende ungdomsarbejdsløshed.

Men det tvivler økonomiprofessor og tidligere overvismand Michael Svarer på.

”Der er slet ingen evidens for, at der er sådan en simpel byttehandel, hvor der bliver bedre plads til en nyuddannet arkæolog, fordi man tager en nedslidt murer væk. Sådan hænger det simpelthen ikke sammen – og det er ikke en tankegang, jeg bryder mig om,” siger han til Berlingske.

Han bakkes op ad en række fremtrædende økonomer heriblandt den siddende overvismand, professor Carl-Johan Dalgaard.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har sagt, at Socialdemokratiets udspil til en tidlig pension for nedslidte er lige på trapperne.

Foreløbigt mangler regeringen dog at samle et flertal. For mens SF, Enhedslisten og Alternativet har givet deres fulde støtte, vil Dansk Folkeparti og Konservative - måske støtte en tidligt pension. Dansk Folkeparti kræver at pengene til den nye pension findes på besparelser på udlændingeområdet, og Konservative kræver en lempelse af skatten for at bakke op om den nye pension.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier