Venstre: Politiudspil er staffage og sminke

Venstres retsordfører Inger Støjberg mener, der skal langt flere betjente til, i en politireform.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Regeringens udspil til en politireform skal give flere hundrede nye betjente og 20 nye nærpolitienheder, der skal bringe politiet tættere på borgerne.

Oppositionspartiet Venstres retsordfører, Inger Støjberg, mener dog, at forslaget forslår som en skrædder i helvede i forhold til de udfordringer, politiet står over for.

"Det, der er lagt frem, er staffage og sminke. Og det kommer ikke til at løse de problemer, vi står over for. Vi skal have langt flere betjente, end der er lagt op til her."

"Det er næsten at gøre grin med folk at sige, at der skal være 20 nye nærpolitienheder, og de skal have åbent tre timer i døgnet på hverdage i normal kontortid," siger hun.

I sidste uge præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S), at regeringen ville gøre noget for at skabe større tryghed i samfundet. Ikke mindst i forhold til, hvad Mette Frederiksen beskrev som utryghed skabt af unge indvandrerdrenge.

"Det besvarer ikke de udfordringer, vi står over for, og som statsministeren selv pegede på i sidste uge. At det er utrygt at tage S-toget, overfald og chikane, det er ikke noget, der sker i almindelig kontortid," siger Inger Støjberg.

Den daværende regering, både den rene Venstre-regering og den efterfølgende regering bestående af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative havde stort fokus på flere betjente, siger Støjberg.

Det medførte gentagne finanslove med fokus på flere betjente, politikadetter og en ny politiskole. Men det var altså ikke nok, siger Inger Støjberg.

"At det ikke er nok, er et billede på den udvikling i samfundet, vi ser. Vi har langt flere indvandrerdrenge, der skaber utryghed."

"Vi ser en forråelse af kriminaliteten og langt mere svær kriminalitet som it-kriminalitet, grænseoverskridende kriminalitet og terrorisme," siger Inger Støjberg.

Alt i alt er Venstre dog klar til at forhandle på baggrund af udspillet, hvor ikke mindst en mere slagkraftig efterforskningsenhed til mere kompliceret kriminalitet falder i partiets smag.

"Vi kommer til at gå ind i de her forhandlinger med en række ønsker. Flere politibetjente, men også mere teknologi som eksempelvis mere overvågning," siger Inger Støjberg.

Også hos Dansk Folkeparti mener retsordfører, Peter Skaarup, at der er "fire vigtige ting", som regeringen er nødt til at lytte til".

"Vi skal have grebet ind overfor den dominansvold, vi ser fra indvandrerdrenge i Danmark, vi skal genindføre rejseholdet, have 3000 flere politibetjente (frem til 2030, red.), og så skal vi have permanent grænsekontrol," siger han.

"Derudover bør nærpolitistationerne have åbent 15 timer om dagen og ikke 15 timer om ugen, som regeringen ellers har lagt op til," siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også