PolicyWatch

Dansk Erhverv: Der er behov for, at EU koordinerer udfasningen af hjælpepakker

Der er stor forskel på, hvor mange penge de forskellige europæiske lande har skudt ud i deres virksomheder. Nu står vi for foden af en udfasning, og her er det vigtigt med en fælles indsats siger DE til Børsen. 

Foto: JOHN THYS/AFP / POOL

En oversigt som tænketanken Brugel har lavet viser, at Tyskland indtager en førsteplads på uddelingen af direkte statsstøtte til virksomheder mod corona med 8,3 pct. af deres BNP. Danmark derimod har med vores hjælpepakker givet direkte statsstøtte for 5,5 pct.

Nu er vi nået til et sted, hvor der er brug for at koordinere  udfasningen, vurderer EU-chef i Dansk Erhverv, Lasse Hamilton Heidemann. Han opfordrer EU-Kommissionen og den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, til at tage fat på opgaven hurtigst muligt.

"Hvis vi i Danmark udfaser hurtigt mens andre fortsætter, så sidder vi i saksen. Det er i sig selv forvridende for konkurrencen, at der er så stor forskel på den støtte, der er givet – og det kan blive ekstra forvridende, hvis det ikke lykkes at koordinere udfasningen," siger han til Børsen.

Mere fra PolicyWatch

Europas vindindustri vil forbyde vinger på lossepladsen

Med udsigt til omkring 25.000 ton pensionerede møllevinger i 2025 – og det dobbelte fem år senere – vil vindbranchen have EU til at indføre forbud mod deponi og støtte udvikling i nye løsninger. Danske politikere skal tage stilling til mulig import af brugte vinger, siger Wind Denmark.

Debat: Fortsat fintech-vækst kræver bedre adgang til talent

TALENTTØRKE I FINTECH: Det går godt for dansk fintech – faktisk så godt, at branchen er i akut mangel på flere medarbejdere med de rigtige kompetencer. En mangel, som truer den fortsatte vækst. Det kræver derfor fælles løsninger og politisk handling for at sikre forsat udvikling af fintech i Danmark, skriver Copenhagen Fintech Policy Forum i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier