PolicyWatch

Danmark blandt verdens mest innovative lande

International rangliste over innovationskraften i 131 lande placerer Danmark på en 6. plads. Sverige vurderes som værende næstbedst.

Den danske høreapparatindustri - her GN Hearing - er blandt de drivende kræfter i udviklingen af helt ny teknologi til gavn for hørehæmmede over hele verden. | Foto: GN Store Nord / PR

Schweitz er verdens mest innovative nation efterfulgt af Sverige og USA.

Det konkluderer en ny rapport fra Global Innovation Index, der har vurderet og ranglistet i alt 131 nationer i det, som den danske Patent- og Varemærkestyrelse kalder "flagskibet inden for innovationsrapporter".

I rapporten er Danmark vurderet som verdens 6. mest innovatione nation, hvilket er én plads bedre end sidste år.

"Placeringen vidner om, at Danmark og danske virksomheder har et højt innovationsniveau. Det er positivt og afgørende for at styrke og bevare Danmarks konkurrenceevne. Desuden er det væsentligt, at vi forbliver innovative og samtidig formår at anvende og beskytte vores ideer med patenter og varemærker," siger Mogens Baltsen, sektionschef hos Patent- og Varemærkestyrelsen, i en pressemeddelelse.

Rapporten udarbejdes af World Intellectual Property Organization (WIPO), Cornell University og INSEAD og måler innovationen ud fra en række parametre, hvor blandt andet uddannelse, infrastruktur, forretningsstruktur og politisk miljø indgår.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MedWatch)

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier