PolicyWatch

ECB-medlem: Centralbanken vil stramme pengepolitikken efter krisen

Isabel Schnabel, bestyrelsesmedlem i ECB, siger, at den lempelige pengepolitik ikke vil fortsætte, når det igen lysner for de europæiske økonomier.

Isabel Schnabel, bestyrelsesmedlem i ECB Foto: Ralph Orlowski/Reuters/Ritzau Scanpix

Den ultralempelige pengepolitik, som Den Europæiske Centralbank, ECB, har ført under coronakrisen, vil ikke fortsætte, når der på et tidspunkt kommer gang i de europæiske økonomier igen.

Sådan lyder det fra Isabel Schnabel, bestyrelsesmedlem i ECB, fredag formiddag ved et arrangement i Berlin.

"ECB vil være påpasselige med ikke at kvæle det spirende opsving ved at igangsætte en strammere politik for tidligt," lød det fra Isabel Schnabel ifølge Reuters.

"Men når krisen er overstået, og inflationen er tilbage på rette spor mod vores målsætning, bliver ECB nødt til at træde tilbage på linje med dets mandat," fortsatte hun.

ECB har under coronakrisen forsøgt at stimulere den europæiske økonomi og holde luft under inflationen ved blandt andet at gennemføre det massive obligationsopkøbsprogram kaldet PEPP, Pandemic Emergency Purchase Program, for i alt 1350 mia. euro.

Isabel Schnabel er blandt de ECB-medlemmer, der fredag taler til forskellige arrangementer, efter at ECB afsluttede sit rentemøde torsdag eftermiddag.

Her oplyste centralbanken blandt andet, at renten fastholdes, og bankens opkøbsprogram fortsat er på op til 1350 mia. euro.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier