PolicyWatch

Nye corona-tiltag: Restaurantgæster i hovedstaden skal bære mundbind

Som del af de nye tiltag, der indføres for at bremse smittespredning i København og 16 omkringliggende kommuner, skal restaurantgæster i en periode bære mundbind.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Som del af de nye restriktioner i København og 16 omkringliggende kommuner indføres der nu regler om brug af mundbind på restauranter.

Kravet gælder for alle, der står op, mens det ikke gælder for siddende gæster.

Det siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), der på et pressemøde siger, at de restriktioner, der hidtil har løbet til 17. september. bliver forlænget, så de løber yderligere 14 dage.

Udover en øget brug af mundbind bliver der også lukket delvist ned for nattelivet, og barer, restauranter og cafeer skal lukke klokken 22 fra d. 17. september og måneden ud. Reglerne gælder for såvel generel åbning, som når der afholdes private fester. Ministeren siger på pressemødet, at man ligeledes henstiller til, at private arrangementer sluttes senest kl. 22.

"Hvis ikke vi handler nu, så risikerer vi at stå på kanten af en anden bølge af corona. En ud af fem er unge mellem 20 og 29 år. Derfor skal restriktionerne ramme nattelivet," siger Magnus Heunicke ifølge Ritzau.

Forsamlingsforbudet for forsamlinger over 50 personer gælder fortsat.

På pressemødet siger justitsminister Nick Hækkerup (S), at politiet er klar til at udstede påbud og opholdsforbud, hvis ikke personer og restaurationer overholder de nye tiltag.

"Vi har set, at der har været problemer i nattelivet med at holde afstand. Især, når der er kommet alkohol i blodet," siger han og tilføjer:

"Nu sætter vi ekstra fokus på restaurationsmiljøets overholdes af afstandskravet. Vi vil indføre et krav om skiltning med, hvor mange der må være på en restaurant eller bar."

I det seneste døgn er 74 nye blevet smittet med corona i de 17 kommuner i og omkring København.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch

Mere fra PolicyWatch

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier