PolicyWatch

Tilsyn retter kritik af Innovationsfonden

Innovationsfonden får i en afgørelse fra styrelse kritik for bl.a. bonus- og fastholdelsesaftaler. Nuværende ledelse i fonden tager afstand.

Foto: Thomas Borberg

Den statslige investeringsfond, Innovationsfonden, er under kritik for den måde, som fonden har lønnet en række ledende medarbejdere på herunder en tidligere direktør. Det skriver Finans.

Kritikken kommer fra Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, der fører tilsyn med fonden, der ifølge en afgørelse beskriver, at fonden ikke har udvist tilstrækkelig økonomisk ansvarlighed i forbindelse med flere aftaler om bl.a. resultatløn og fastholdelsesaftaler. Derudover kritiseres fonden for manglende dokumentation og gennemsigtighed i aftalerne.

Ifølge Finans blev afgørelsen sendt til Innovationsfondens daværende bestyrelsesformand, Jens Maaløe, der forklarer, at Innovationsfonden i forbindelse med udflytning af statslige arbejdspladser blev pålagt at flytte ud af hovedstaden, og at der derfor var tale om en særlig situation.

Den nye ledelse i fonden tager ifølge Finans afstand fra den tidligere ledelses økonomiske disponering.

Innovationsfonden blev etableret i 2014 og har til formål at give økonomisk støtte til udvikling af viden og teknologi i Danmark.

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier