Konkurser kostede mere end 1000 fuldtidsjob i september

Især hoteller og restauranter er i dansk erhvervsliv hårdt ramt af konkurser og fyringer, siger økonom.
Foto: Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Foto: Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

En række konkurser i dansk erhvervsliv har i september kostet mere end 1000 personer deres arbejde.

I alt 183 aktive virksomheder er gået konkurs i den første efterårsmåned. Det har medført 1155 tabte fuldtidsjob, hvilket er dobbelt så mange som i august.

Det viser sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.

Med de seneste tal er der fra marts til september nu tabt 25 procent flere job på grund af konkurser end i samme periode sidste år.

Det forklarer Anders Christian Overvad, økonom i Arbejdernes Landsbank.

"De tabte job kommer primært fra de brancher, som er hårdest ramt som hoteller og restauranter, hvor man også er meget beskæftigelsestunge."

"Med en forventet stigning i konkurser forventer vi også, at antallet af tabte job vil stige," siger Anders Christian Overvad i en skriftlig kommentar.

Han forventer, at mange virksomheder står over for en periode med trimninger, hvor antallet af medarbejdere skal tilpasses den nye økonomiske virkelighed.

Det giver økonomen en forventning om, at ledigheden derfor vil stige.

"Vi forventer fortsat en relativt kort, men ekstremt dyb nedgang i dansk økonomi."

"Det store slag til dansk økonomi vil unægteligt få flere virksomheder til at gå konkurs, men vi vil også se det ske over en ganske kort periode."

"Sandsynligheden er dog steget for en længerevarende krise - og skifter krisen karakter, vil vi også se en større stigning i antallet af konkurser," siger Anders Christian Overvad.

Siden coronakrisens start for over et halvt år siden har flere tusind danskere mistet deres arbejde af den ene eller anden årsag.

Undervejs har ledigheden nået at stige med mere end 50.000 personer siden marts, hvor krisen for alvor tog fat i Danmark.

De seneste måneder har flere dog forladt ledighedskøen. Det har ført til, at ledigheden nu er steget med lidt over 23.000 personer siden marts - altså mere end en halvering i forhold til da det stod værst til.

Hjælpepakker til usunde virksomheder kan sende ekstraregning til staten  

Opråb fra brancheorganisation: Bankerne står i vejen for coronahjælp

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også