PolicyWatch

Fagbevægelsen kræver omvendt bevisbyrde ved sexchikane

Arbejdsgivere skal bevise, at de har gjort, hvad de kunne, ellers hæfter de for krænkende adfærd fra kolleger, chefer, kunder og klienter, kræver Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH. DA afviser omvendt bevisbyrde.

Toppen af dansk fagbevægelse melder sig ind i debatten om sexisme og kræver omvendt bevisbyrde, så arbejdsgiveren fremover skal bevise, at virksomheden har gjort, hvad den kunne for at forhindre krænkende adfærd fra kolleger, chefer, kunder, klienter og andre, der kommer i virksomheden | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Fremover skal arbejdsgiveren hænge på regningen, med mindre arbejdsgiveren kan bevise, at virksomheden har gjort, hvad den kunne for at beskytte medarbejderne mod krænkende adfærd fra kolleger, chefer, kunder, klienter og andre, der kommer på arbejdspladsen.

Det kræver formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard. Sammen med 53 forbundsformænd stiller hun sig i et åbent brev fredag i spidsen for et opgør med enhver form for krænkende adfærd og også sexistiske strukturer og sexistisk kultur på de danske arbejdspladser. Tiltaget kommer i lyset af den seneste tids sager om sexchikane og krænkende adfærd i bl.a. medieverdenen, filmbranchen og politik.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier