Dansk Erhverv bakker op om radikalt forslag: Helt oplagt med nyt iværksætterpanel

Dansk Erhverv bakker fuldt op om det radikale forslag om et nyt grønt iværksætterpanel, men panelet må ikke få et for smalt fokus, advarer Jasmina Pless, der er chefkonsulent for iværksætterpolitik i erhvervsorganisationen.
Foto: PR/Dansk Erhverv
Foto: PR/Dansk Erhverv

Hvis det står til Radikale Venstre, skal der igen sættes strøm til Iværksætterpanelet, der blev sat i verden under VLAK-regeringen og som tidligere har haft iværksætterne Tommy Ahlers og Tommy Andersen som formænd.

"Vi har savnet det gamle i snart halvandet år. Det er helt oplagt, at vi får et iværksætterpanel igen, og hvis vi skal gøre ambitionen om, at Danmark skal være en grøn iværksætternation til virkelighed, er det helt oplagt, at panelet får et særligt fokus på klima og bæredygtighed," lyder det fra De Radikales klimaordfører Ruben Kidde i torsdagens Berlingske.

Forslaget får opbakning fra Dansk Erhverv, der håber, at et revitaliseret iværksætterpanel kan styrke den politiske opmærksomhed på iværksætteres vilkår.

"Vi var rigtigt glade for den tidligere regerings iværksætterpanel. Det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at det var Brian Mikkelsen, der nedsatte det, og det kom, der rigtigt, rigtigt mange gode ting ud af. Det er en god måde at arbejde på, og vi er sikre på, at der ville komme rigtigt mange gode forslag ud af at nedsætte et grønt iværksætterpanel," siger Jasmina Pless, der er chefkonsulent for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv.

Iværksætterpanelet har tidligere afleveret flere anbefalinger til Christiansborg, der er blevet ført ud i livet politisk – heriblandt aktiesparekontoen, der blev vedtaget af VLAK-regeringen. Står det til De Radikale, skal panelet i fremtiden have et klarere grønt fokus. Partiet vurderer, at det vil koste mellem fem og ti millioner kroner på finansloven at genstarte panelet.

"Vi vil selvfølgelig helst have, at man kigger på, hvad der karakteriserer de grønne iværksættere og så laver nogle generelle forslag, der gavner det, så vi ikke kommer ud i for meget øremærkning."

"Det er ikke nødvendigvis sundt for erhvervslivet, hvis man begynder at lave for mange kasser, som lige er målrettet de grønne virksomheder. Så generelt håber vi, at panelet vil arbejde i retning mod, at man laver nogle generelle forslag, som så netop gavner de grønne iværksættere," siger Jasmina Pless.  

Hun vurderer, at et nyt iværksætterpanel vil kunne bidrage til at sætte fokus på blandt andet digitalisering og grøn omstilling.

"Generelt kan et iværksætterpanel være med til at sætte mere fokus og få trukket de konkrete problemstillinger, som iværksætterne står med, frem i lyset, så regeringen og ministeren også bliver gjort opmærksom på problemerne," siger Jasmina Pless og fortsætter:

"I forbindelse med corona, hvor digitalisering betyder en hel del, bør man også gå ind og kigge på, hvordan man kan sikre sig, at der kommer nogle gode digitale løsninger, og hvordan får vi fremmet den digitale iværksætterdagsorden i Danmark," siger Jasmina Pless, der også fremhæver, at iværksætterpanelet vil kunne bidrage på det grønne område:

"Det nytter jo ikke, at vi bliver ved med at justere på nogle små ting, når vi har en masse andre lande, der kommer og kører os over lige om lidt. Lige nu er Danmark fint med, når det handler om den grønne omstilling, men der går ikke længe, så kommer de andre lande og spiser os til morgenmad, fordi der bliver investeret rigtigt massivt i den grønne omstilling," siger Jasmina Pless.

De Radikale vil tage forslaget om et nyt iværksætterpanel med til finanslovsforhandlingerne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også