PolicyWatch

Ny landbrugsminister vil have kompensation til minkavlere på plads

Oppositionen trækker aftale om kompensation til minkavlere i langdrag, mener ny minister for landbrug.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

På sin første dag som minister for fødevare og landbrug rettede Rasmus Prehn kritik af oppositionen.

Ifølge ministeren ville han og regeringen lave en aftale for kompensation til minkavlere allerede fra dag et, men oppositionen står i vejen.

Det siger han til Børsen.

"Jeg så helst, at vi allerede havde lavet en kompensation for minkavlerne. Det havde de fortjent. Den usikkerhed kan de ikke være tjent med. Men det håber jeg også, at de husker at få sagt til nogle af de politikere, som bruger mange kræfter på at hvirvle støv op, at råbe ukvemsord og komme med beskyldninger. Lad os nu sætte os sammen og finde nogle løsninger, så minkavlerne kan få klar besked," siger Prehn ifølge Børsen.

Der er endnu ikke forhandlet en aftale på plads om kompensation til minkavlerne, der har måtte aflive deres dyr. Særligt branchen selv taler om en kompensation på tocifret milliardbeløb.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier