PolicyWatch

Regeringen vil forlænge virksomheders mulighed for digitale generalforsamlinger

Folketinget førstebehandler i dag et forslag fra regeringen om at forlænge virksomhedernes mulighed for at afholde digitale generalforsamlinger i 2021.

Foto: Erhvervsministeriet / PR

Det skal være muligt for danske selskaber at afholde de årlige generalforsamlinger digitalt også ind i 2021 af hensyn til corona, mener regeringen, der nu forlænge den mulighed, man gav virksomhederne i 2020, som betød, at virksomhederne kunne afholde digitale generalforsamlinger, selvom virksomhedernes vedtægter kræver fysisk fremmøde ved afholdelse af generalforsamling.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Folketinget førstebehandler tirsdag lovforslaget, som skal sikre at virksomheder efter vedtagelsen af loven og frem til udgangen af 2021 kan afvikle deres generalforsamlinger digitalt.

”Jeg ved, at mange selskaber er usikre på, hvad 2021 vil betyde for deres virke. For at sikre, at alle selskaber i god tid kan planlægges deres generalforsamlinger, så foreslår vi nu, at de i 2021 kan afvikle generalforsamlingerne digitalt. Så kan alle generalforsamlinger finde sted på en ansvarlig og tryg måde uanset, hvordan smittetrykket ser ud til den tid,” udtaler erhvervsminister Simon Kollerup.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier