PolicyWatch

Engelbrecht: Embedsværket svigtede mig i udbyttesag

Der er begået svigt i embedsværket i forbindelse med udbyttesagen, mener Benny Engelbrecht (S).

Foto: LISELOTTE SABROE

Det er ”kritisabelt” og et svigt fra embedsværkets side, at Benny Engelbrecht (S) og andre skatteministre aldrig blev advaret om problemerne med refusion af udbytteskat, mener Benny Engelbrecht selv.

Det fortalte han onsdag i forbindelse med en afhøring for den kommission, der skal finde ud af, hvordan Skat kunne udbetale over 12 milliarder kroner til det, der i dag formodes at være svindel.

Pengene blev udbetalt som refusion af skat, der var betalt af udbytte på eksempelvis aktier. I dag mener myndighederne dog ikke, at modtagerne havde ret til pengene – og at pengene aldrig burde være udbetalt.

Udbetalingerne fandt sted over flere år – men selv før beløbene voksede sig op i milliardklassen, blev der råbt vagt i gevær i interne revisionsrapporter fra Skatteministeriet.

Ingen af advarslerne nåede dog nogle af de otte skatteministre, der til og med onsdag har afgivet forklaring for kommissionen.

En af de otte er Benny Engelbrecht, der utvetydigt kritiserede sit embedsværk for, at han ikke blev bekendt med problemerne på området.

Over for kommissionen kaldte han den manglende orientering for ”kritisabel”, og efterfølgende sagde han til de journalister, der var til stede:

– Der er nogen, der har svigtet i den her sammenhæng. Selvfølgelig burde man have involveret de ministre, der var. Det handler ikke kun om mig.

Adspurgt om han var tilfreds med den betjening, han havde fået af sit embedsværk, svarede Benny Engelbrecht nej.
– Jeg ville have ønsket, at der blev lagt sager op til mig. Det havde jeg faktisk en forventning om, at hvis der var alvorlige sager, ville de blive lagt op, sagde Benny Engelbrecht.

– Jeg gav en klar instruks til Skat om, at hvis der kom anmeldelser om udenlandske skattesager, så ville ministeren blive orienteret. Og jeg blev ikke på noget tidspunkt orienteret.

Også tidligere skatteminister Morten Østergaard (R) blev afhørt onsdag. Han kritiserede ikke direkte sit embedsværk, men forklarede ligesom Benny Engelbrecht og deres seks forgængere, at han ikke var blevet orienteret om problemer med udbytteskatteområdet.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier